Logo

Dijital dönüşüme Türk bayraklı gemilerimizin Gemi Sicil işlemleri ile devam ediyoruz…

Bayrağımızı taşıyan gemi ve su araçları ile alakalı işlemler artık Denizcilik Portalı üzerinden hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebilecektir.

Genel Müdürlüğümüzce geliştirilen e-devlet uygulaması ile Milli Gemi Sicili, Türk Uluslararası Gemi Sicili ve Bağlama Kütüğüne kayıtlı gemi ve su araçları ile alakalı başvuru, bilgi sorgulama ve ödeme gibi birçok işlemin vatandaşlarımızın liman başkanlıklarına gitmelerine gerek kalmadan elektronik ortamda gerçekleştirebilmesini sağlamaktadır.

Bununla beraber, vatandaşımızın liman başkanlıklarına gitmesini gerektiren gemi satışı gibi işlemlerin büyük bir bölümü ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştirilecek, vatandaşımız kendisine verilen randevu saatinde sadece imza atmak için liman başkanlığımıza gidecektir.

Ayrıca, vatandaşlarımızın ulaşım, liman başkanlıklarında bekleme ve belge toplamak için harcayacağı süre önemli ölçüde azaltılarak sunduğumuz hizmetin kalitesi ve hızı artacaktır.

Bu sayede, dijital dönüşümünü gerçekleştirdiğimiz diğer hizmetlerimizle birlikte Türk bayraklı gemilere sunduğumuz hizmet kalitesini daha da artırmış olacağız.  

Tanıtım Videosu aşağıda yer almaktadır.

Haberin Videosu