Logo

BENITAMAOU ve BC VANESSA isimli gemilerin çatışması

24.10.2021 günü saat 06.10’da Marmara Denizinde, Çanakkale Boğazı kuzey girişine 12 deniz mil mesafede Panama bayraklı 290 m. boyundaki demir cevheri yüklü BENITAMAOU isimli gemi ile Barbados bayraklı 170 m boyundaki buğday yüklü BC VANESSA isimli gemi çatışmıştır. Beniramaou gemisinin iskele tarafından 4 nolu ambar hizasına Vanessa gemisi tam pruvası ile çattığı anlaşılmaktadır. Olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait Kurtarma-4, Kurtarma-9, Kurtarma 15 ve Nazım Tur römorkörleri ile Seken-2 botu ivedilikle yönlendirilmiştir.

Yapılan ilk tespitlere göre Benitamaou isimli geminin iskele tarafı dört numaralı ambar hizası bordasından hasar alması neticesinde bordasında sac yırtılmaları meydana gelmiş ve gemi ambarından su alarak iskele tarafına meyil etmiştir. BC Vanessa isimli gemide ise baş kasara da ve baş pik tankında hasar mevcut olup herhangi bir stabilite problemi bulunmamaktadır. Her iki gemiden de deniz kirliliği raporlanmamıştır.  

Kaza anında, bölgede sis olduğu raporlanmış olup, her iki gemide Marmara Deniz Trafik Ayırım Düzenin güneyinde neta olarak beklemekte olup, bundan sonraki deniz ve kurtarma operasyonları planlanmaktadır. Çanakkale Liman Başkanlığınca idari tahkikat başlatılmıştır.

Fotoğraflar